BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, 14 September 2012

at UMP!

Assalamualaikum w.b.t..
okey blog ni adalah blog yg ke3 aku.. haha! Banyak kan?? dua blog aku sebelum niehh,aku tak engat passwordnye coz jarang update.. bile nak update,alamak! Mane lah aku letak passwordnye.. last2 aku pun buat blog baru.. kikiki.. insyaALLAH, ni last blog aku..

okeyh! My first entri is about my orientation at Universiti Malaysia Pahang! Entri ni untuk kawan aku, Nurul Shahira A Azmi, yg suruh aku bercerita tentang orientasi kat sini or kitaorang panggil MINGGU INDUKSI SISWA a.k.a MINDS.

2-8 SEPTEMBER 2012.
Okey,Hari ni first day aku kat UMP nieh,.. dekat rumah bukan main excited lagi tp bila dah nak dekat,perghhh memang sangat cuakk.. biasalah tu kan? Semua orang akan merasai benda yang sama.
Sampai dekat sana je, on the way ke tempat pendaftaran dah nampak budak matrik.. Irfan Hashim namanya. Dekat matrik dulu satu PRD,so just kenal macam tu je. And I dont know if he recognize me or not. Aku pun buat2 tak kenal dia. Kikikih. Malas kot nak tegur,senyum pn tak. Heeee.. nak dekat 1jam jugak uruskan prosedur pendaftaran nieh. Lama kot.

Lepas siap pendaftaran aku pun berangkat ke kolej kediaman or kat sini panggil kk je. Aku dapat kk3 tingkat 3 bilik nombor 13. kk3-313. Lawa tak nombor bilik aku tu?? lawa sangattt.. tapi sangant kenuh nak mendaki bangunan tu. Memang makin kurus lah aku lepas ni. Naik turun naik turun je. Kikikih. Bilik tu ada dua orang je,so aku dan roomate aku je lah. Alhamdulillah, my roomate ok je.. namanya Nur sarah irna muhammad,budak seremban. Happy go lucky,kepala gila2 jgk. Okeylah setakat ni. Hope okeylah sampai abis sem.. insyaALLAH..

Then startlah minggu MINDS. Hari2 kena bangun seawal 4.30 pagi untuk bersiap2 ke masjid. Nsb baik jgk masjid dekat dgn kk. Hari pertama tu mmg kena beraturlah nak guna toilet. The next day dah tak kena beratur sgt. Ada satu hari tu,aku dan sarah bangun tersangat lambat! 10 minit lg jarum jam menunjukkan pukul 5! memang masing2 mandi sepantas yg mungkin lah. Kebetulan hari tu ramai jugak yg terlewat bangun. Tp kami still dpt tepati masa. Hebat kan? Kikikih.

Waktu MINDS kebanyakan nya kitaorang dengar ceramah je. Sangat boring. Tp aku try utk tak tidur time ceramah tu. Kdg2 tu terlelap la jugak. Hehehe. Yang paling kitaorang suka bila dapat buat refreshments! Memang paling dinantikan oleh semua pelajar baru. Hehehe. Sangat fresh bila dpt 1 refreshments tu. And fasi2 pun baik2,taklah garang mcm fasi di ump pekan. Dengar cite diaorg asyik kena gesa je. Kami pun kena jgk tp taklah strict mcm disana.

Last day kami dibahagikan kpd beberapa kumpulan utk buat KHIDMAT KOMUNITI. Siapa yg bertuah dpt lah keluar ump gambang ni sekejap. Tp aku tak berapa nak bertuah so duduk jelah dgr ceramah kat sini pasal derma darah and organ. Sangat mengantuk! Aku tidur kebanyakan time ceramah tu. Kikikih. Teruk kot. Dah memang tak boleh nak kawal mata ni. Asyik nak tertutup je. Ada sorang fasi ni dia bertugas dlm snap picture kami,dia pergi ambik gambar budak2 ni tidur. Hahaha! Sangat teruk. Nasib baik aku tak kene snap jugak. Overall,MINDS kat UMP nieh,oklah.. tak strict sgt.. yelah,semua dah besar panjang takkan nak marah2 kan? Sangat boring bila kena marah2.

Syira! I think thats all kot.. tak ade apa yg bestlah nak diceritakan. Hehehe! If ada entri baru yg syiuukkk punye I will post ok.. heeeee
thank you for reading this..

0 comments: